Παραμύθια

Εκπαιδευτικά βιβλία

Ξέρω τι σκέφτεσαι όταν ακούς “εκπαιδευτικά βιβλία” όμως κάτσε ένα λεπτό και περίμενε να ακούσεις τι έχω να σε πω. Οι περισσότεροι σκέφτονται ότι τα μπεμπάκια ήδη κουράζονται όλη μέρα στο σχολείο, γιατί να τα απασχολήσω περισσότερο στο σπίτι με ασκήσεις, ας δουν χαλαρά τηλεόραση και μετά ύπνο. Όχι η τηλεόραση πλέον δεν είναι το χαλαρά που ήταν κάποτε, η γρήγορη εναλλαγή των εικόνων, η πολλή και ταχεία πληροφορία μόνο καλό δεν κάνει. Όχι ότι κάποτε ήταν καλύτερα αλλά…

Τα εκπαιδευτικά βιβλία έχω προσέξει ότι βοηθούν πολύ τα μικρά μπεμπάκια στην καθημερινότητά τους από την ομιλία ως και την αδρή και λεπτή κινητικότητα. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο πρέπει να τα προτιμήσεις. Εμείς έχουμε εντάξει στην καθημερινότητά μας μία με δύο σελίδες τη μέρα και ανάλογα τα κέφια βλέπουμε. Το μεγάλο μπεμπάκι παρακαλάει να κάνουμε ένα βιβλίο την μέρα αλλά κι αυτό είναι υπερβολή. 

Συνοπτικά, γιατί να προτημίσεις ένα βιβλίο δραστηριοτήτων:

  1. Βοηθάει στη συγκέντρωση
  2. Αναπτύσει δεξιότητες (αδρή – λεπτή κινητηκότητα, ομιλία)
  3. Διεγείρει την φαντασία (όπως κάθε βιβλίο)
  4. Ανάπτυξη κριτικής σκέψης

Στο παρόν άρθρο σου προτείνω 3 βιβλία δραστηριοτήτων για μπεμπάκια από 3ων έως 5 ετών. Και τα τρία είναι φτιαγμένα στα σχολικά πρότυπα για να καλύπτουν όλα τα παραπάνω. 

*Σε κάθε φωτογραφία ύπαρχει link που σε μεταφέρει σε νέα καρτέλα στην ιστοσελίδα των εκδόσεων για να διαβάσεις περισσότερα για κάθε βιβλίο

Είμαι 3 και μαθαίνω να συγκεντρώνομαι:
Από την Κατερίνα Χριστόγερου και εικονογράφηση από την Ουρανία Λυμπεροπούλου. Είναι κατάλληλα για μπεμπάκια ηλικίας τριών ετών. (σελίδες 80)

Διάβασε περισσότερα

Έτοιμοι να μάθουμε (4)
Από τον Angels Navarro σε μετάφραση της Μαρίας Γονιδάκη και εικονογράφηση της Maria Reyes Guijarro. Κατάλληλο για ηλικίες 4ων ετών. (σελίδες 48)

Διάβασε περισσότερα

Έτοιμοι να μάθουμε (5)
Από τον Angels Navarro σε μετάφραση της Μαρίας Γονιδάκη και εικονογράφηση της Maria Reyes Guijarro. Κατάλληλο για ηλικίες 5 ετών. (σελίδες 48)

Διάβασε περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *