Γενικά

Εργασία από το σπίτι ή όχι;

Πριν λίγο καιρό έκανα μια δημοσκόπηση σε story στο Instagram και ζήτησα την γνώμη σου για το αν προτιμάς την εργασία από το σπίτι ή όχι. Το 89%, από όσους ψήφισαν στην δημοσκόπηση, μου απάντησε ότι προτιμάει την εργασία από το σπίτι. Είναι εντυπωσιακό αυτό το ποσοστό για μένα. Προσωπικά ακόμα το ψάχνω για το αν είναι καλύτερο ή όχι.

Με έχει προβληματίσει αρκετά αυτό το θέμα καθώς τυχαίνει να μπορώ να εργαστώ και εκτός αλλά και εντός σπιτιού. Πολλές φορές το να μπορώ να δουλέψω και σπίτι με έχει “ξελασπώσει”, άλλες πάλι με έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση. Ακόμα κι αν μετά τις άδειες τοκετού και μητρότητας δεν έχει καιρό που επέστρεψα, ωστόσο τα ίδια υπέρ και κατά παρατήρησα και στην αντίστοιχη περίπτωση του άντρα μου.

Πάμε λοιπόν να δούμε κάποια υπέρ και κάποια κατά από όσα έχω συναντήσει εγώ στην πορεία αυτή.

  • Υπέρ:
    1. μπορώ να δουλέψω μέχρι και τελευταία στιγμή πριν την λήξη της προθεσμίας
    2. μπορώ να μείνω σπίτι με τα παιδιά, σε περίπτωση που αρρωστήσουν, χωρίς να μείνω πίσω στη δουλειά
    3. μπορώ να δουλέψω σε πιο χαλαρό περιβάλλον απ’ αυτό του γραφείου με λιγότερο άγχος. Θα δουλέψω σίγουρα περισσότερο αλλά είναι σημαντικό το ότι θα γίνει χωρίς άγχος
    4. συναντάω λιγότερο κόσμο που θα μπορούσε να με απασχολήσει και να διακόψει την εργασία μου την δεδομένη στιγμή
    5. μπορώ να είμαι άνετα ντυμένη, ακόμα και να φοράω πιτζάμες. Δεν χρειάζεται να βαφτώ, να φτιάξω μαλλιά και να φορέσω κάτι ιδιαίτερο σε ρούχα.
  • Κατά:
    1. μένω περισσότερη ώρα μέσα στο σπίτι
    2. το ελεύθερο ωράριο. Ναι είναι αρνητικό καθώς το 5λεπτο διάλειμμα μπορεί αν διαρκέσει πολύ περισσότερο
    3. δεν βρίσκω ησυχία ακόμα και μετά τις ώρες γραφείου. Ο πελάτης περιμένει πάντα να τον εξυπηρετήσεις ακόμα κι αν ξέρει ότι εκείνη την ώρα δεν εργάζομαι ή είναι αργία κλπ.
    4. ο εξοπλισμός του σπιτιού σε υπολογιστές, εκτυπωτές κλπ πρέπει να είναι ανάλογος του γραφείου ώστε να μπορώ να εργαστώ και στο σπίτι.

Διαβάζοντας τα παραπάνω διαπιστώνεις κι εσύ ότι βρίσκω περισσότερα υπέρ παρά κατά. Παρ’ όλα αυτά δεν έχω καταλήξει μέσα μου αν τα υπέρ με καλύπτουν. Νομίζω πως δεν προτιμώ την εργασία από το σπίτι. Μ’ αρέσει να βγαίνω εκτός σπιτιού για να δουλέψω. Το σπίτι μου θέλω να είναι η φωλιά μου όπου θα επιστρέφω μετά την δουλειά και θα χαλαρώνω. Θα ήταν ωραίο κάποιες μέρες μέσα στο μήνα να γίνονται με τηλεργασία αλλά όχι όλες οι μέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *