Βιβλία για ενήλικες

Η διατροφή στη ζωή μας

Νομίζω δεν έχω διαβάσει ξανά παρόμοια εισαγωγή σε βιβλίο. Η συγγραφέας μου έδωσε από την αρχή την αίσθηση ότι το βιβλίο έχει γραφτεί με αγάπη και ενδιαφέρον προς τους ανθρώπους που πιθανόν αντιμετωπίζουν κάποιο διατροφικό πρόβλημα. Πιστεύω πως είναι η καταλληλότερη εισαγωγή για ένα βιβλίο διατροφής διότι σου εγείρει το ενδιαφέρον και θέλεις να συνεχίσεις να διαβάζεις.

Δεν θα πω πολλά για το περιεχόμενο γιατί αν ξεκινήσω φοβάμαι ότι δεν θα σταματήσω να γράφω και πραγματικά αξίζει να το διαβάσεις από την ίδια την συγγραφέα. Αφορά όλους τους ανθρώπους και όχι μόνο όσους θέλουν να κάνουν διατροφή. Μέσα από τις επεξηγήσεις της συγγραφέως και τα γραφήματα βρήκα πληροφορίες που δεν γνώριζα ενώ πραγματικά δεν μπήκα στην διαδικασία να τις αναζητήσω καθώς κάποιες έννοιες τις θεωρούσα δεδομένες. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι “οι πρωτεΐνες και οι κύριες λειτουργίες τους” ή “οι υδατάνθρακες και οι κατηγορίες τους” και πολλά πολλά ακόμα.

Στάθηκα βέβαια σε όσα ενδιαφέρουν κυρίως εμένα. Ωστόσο η συγγραφέας δίνει και μια άλλη οπτική στο θέμα της διατροφής και εστιάζει κυρίως στην ψυχική υγεία που, όπως φαίνεται, έχει άμεση σχέση με την σωματική. Εξηγεί για τις διατροφικές διαταραχές που επηρεάζουν άρρηκτα την διατροφή μας.

Διαβάζοντας λοιπόν το παρόν βιβλίο και όσο προχωρούσα στην ανάγνωση έβαζα πολλές φορές τον εαυτό μου σε όσα διάβασα και έκανα μια εσωτερική αναζήτηση. Για μένα λοιπόν αυτό το βιβλίο έγινε η αφορμή για να βάλω την διατροφή στη ζωή μου. Πιστεύω θα γίνει και σένα. Τι λες;

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

“Στο συγκεκριµένο βιβλίο επισηµαίνεται η σπουδαιότητα της τροφής στον ανθρώπινο οργανισµό, τονίζεται η αλληλεπίδραση της καλής σωµατικής υγείας µε την ψυχική, ενώ ταυτόχρονα γίνεται µια προσέγγιση των διατροφικών διαταραχών ως έναυσµα για να αναρωτηθούµε όλοι ποιο είναι τελικά το πραγµατικό νόηµα της ζωής µας… αλλά και ως οµοούσιοι που είµαστε, τι κοινό ψάχνουµε, που δυστυχώς όταν αδυνατούµε να το βρούµε οδηγούµαστε σε εξαρτήσεις είτε αυτό λέγεται φαγητό, τσιγάρο, ναρκωτικά, τζόγος, είτε διατροφική διαταραχή.”

Εκδόσεις: iwrite
Συγγραφέας: Αγγελική Ζαφειράκη
Σελίδες: 432
Ηλικία: Για ενήλικες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *