Παραμύθια

Η κάμπια Μαλλιαρή Αρκουδίτσα

Ότι κοροϊδεύεις το λούζεσαι λένε στο χωριό μου και εδώ θα δεις αυτό ακριβώς. Επίσης ότι λάμπει δεν είναι χρυσός και πολλές ακόμη παροιμίες θα σου έρθουν στο μυαλό διαβάζοντας το συγκεκριμένο παραμύθι.

Μια κάμπια μαλλιαρή που την κορόιδευαν πολύ κι αυτό γιατί απλά ήταν διαφορετική. Ονειρευόταν να γίνει νυχτοπεταλούδα. Και έγινε… η πιο όμορφη νυχτοπεταλούδα του κάμπου.

Προσπαθώ να μάθω στα παιδιά μου να σέβονται το διαφορετικό και να μην κοροϊδεύουν. Το βιβλίο αυτό εξυπηρετεί ακριβώς αυτή την συζήτηση του ρατσισμού και του μπούλινγκ. Μπορεί τώρα να φαίνεται ότι δεν με καταλαβαίνουν αλλά ξέρω ότι τα λόγια μου πιάνουν τόπο και χρησιμοποιώ την ιστορία της κάμπιας για να τους δώσω να καταλάβουν πόσο ωραίο είναι όταν κάποιος είναι απλά διαφορετικός.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλου:

“Η μικρή κάμπια Μαλλιαρή Αρκουδίτσα περιφέρεται στον κήπο και αναρωτιέται πώς θα είναι όταν γίνει νυχτοπεταλούδα. Πανέμορφες και λαμπερές, ωραίες και εκθαμβωτικές, αλλά καθόλου ευγενικές, οι άλλες κάμπιες γελούν με τη μικρή, άχαρη, Μαλλιαρή Αρκουδίτσα. Για ένα πράγμα είναι σίγουρες: η Μαλλιαρή Αρκουδίτσα δε θα γίνει ποτέ τόσο εντυπωσιακή και όμορφη όσο αυτές! Αλλά μήπως τελικά μπορεί μια μικρή κάμπια να μεταμορφωθεί σε κάτι πραγματικά εκπληκτικό;”

Εκδόσεις: Ψυχογιός
Συγγραφέας: Τζούλια Ντόναλντσον
Σελίδες: 32
Ηλικίες: 3 – 6

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *