Παραμύθια

Λούλου η κάμπια που δεν ήθελε να γίνει πεταλούδα

Πρόκειται για ένα παραμύθι γεμάτο στιχάκια, το λες και μεγάλο ποίημα. Κάθε του σελίδα είναι γεμάτη με χρώματα άλλοτε φωτεινά και ζωηρά και άλλοτε πιο σκούρα.

Η Λούλου είναι μια κάμπια που στην πραγματικότητα φοβάται και δεν θέλει να γίνει πεταλούδα. Έχει βολευτεί στην τωρινή της κατάσταση, σε συνθήκες που ξέρει και νιώθει άνετα και ασφαλής. Φοβάται λοιπόν να κάνει αυτό το μεγάλο βήμα να αλλάξει και να γίνει πεταλούδα, φοβάται να προχωρήσει παρακάτω. Παρ’ όλο που προσπαθούν να την πείσουν ότι αυτό είναι το σωστό, δεν ακούει και επιμένει ότι θέλει να παραμείνει όπως είναι. Έχοντας στο πλευρό της την μαμά της που με πολλή υπομονή τελικά την πείθει να γίνει πεταλούδα.

Διάβασε το βιβλίο για να δεις κι εσύ αν άρεσε στην Λούλου ή όχι αυτή η αλλαγή. Εμείς απ’ αυτό το βιβλίο μάθαμε ότι έχοντας στο πλευρό μας τους κατάλληλους ανθρώπους δεν είναι κακό να προχωράς μπροστά ακόμα κι αν φοβάσαι. Επίσης μάθαμε ότι δεν έχουμε όλοι τα ίδια όρια, κάποια παιδάκια θέλουν τον χρόνο τους για να νιώσουν άνετα και να γίνουν πεταλούδες και όπως εμείς έτσι και όλοι οι άνθρωποι που μας περιβάλλουν πρέπει να σέβονται τον τόσο πολύτιμο χρόνο που χρειαζόμαστε.

Τολμώ να πω ότι το βιβλίο ήρθε στα χέρια μας την κατάλληλη στιγμή καθώς σε λίγους μήνες θα βιώσει και το μικρό μπεμπάκι την τεράστια αλλαγή στη ζωή της όπου θα πρέπει μέσα στην μέρα να ζει σε ένα ξένο γι’ αυτήν περιβάλλον. Φυσικά μιλάω για τον παιδικό σταθμό. Γι’ αυτό θα σου μιλήσω όμως άλλη στιγμή δεν είναι η ώρα.

Κλείνω το άρθρο αυτό με το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

“Η Λούλου, µια µικρή κόκκινη κάµπια, αρνείται πεισµατικά να γίνει πεταλούδα!

Η µάνα η κάµπια αγκάλιασε τη Λούλου που κοιµόταν και της ψιθύρισε γλυκά, ενώ ονειρευόταν…

«Το δίχως άλλο έφτασε η πιο µεγάλη µέρα – πρέπει να µεταµορφωθείς, δεν πάει παραπέρα».

Θα ενδώσει τελικά στις πιέσεις και θα µεταμορφωθεί σε πεταλούδα ή θα απαρνηθεί το πεπρωµένο της και θα µείνει για πάντα κάµπια;

Η ιστορία της Λούλου είναι µια αλληγορία για τον φόβο της αλλαγής και του άγνωστου και μπορεί να συμβάλει µε ευχάριστο και ψυχαγωγικό τρόπο στην ομαλή μετάβαση των παιδιών από το οικογενειακό στο προσχολικό περιβάλλον αλλά και στις διάφορες φάσεις προσαρμογής που βιώνουν κατά την παιδική ηλικία.”

Εκδόσεις: iwrite
Συγγραφέας: Νατάσα Σπανού
Σελίδες: 36
Ηλικίες: 4 – 6

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *