Παραμύθια

Μαζί…

Σήμερα έχουμε να μάθει να τρέχουμε σε πολύ γρήγορους ρυθμούς και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να χάνουμε χρόνο, να χάνουμε στιγμές χαρά και απόλαυσης, να χάνουμε την επικοινωνία με άλλους ανθρώπους, με τα παιδιά μας.

Από τότε που γύρισα στη δουλειά κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι να περνάω χρόνο με τα μικρά μπεμπάκια. Όταν παραλαμβάνω το μικρό και περιμένουμε παρέα το μεγάλο μπεμπάκι που επιστρέφει σπίτι από το σχολείο. Όταν μέσα στο σπίτι κάνουμε τις καθημερινές δουλειές και τα παιχνίδια μας, στο σημείο αυτό να σου πω ότι πέρασα τέλεια μαζί τους όταν ετοιμάζαμε το δωμάτιο του μικρού (θα τα πούμε σε άλλο άρθρο).

Το βιβλίο “Μαζί…” της Έμα Ντόντ είναι εδώ για να μας θυμίσει σε λίγες γραμμές πόσο σημαντικό είναι να περνάμε χρόνο όλοι μαζί. Καμιά φορά οι άνθρωποι γινόμαστε αναβλητικοί με πράγματα που μοιάζουν ανούσιο όμως δεν είναι. Ναι μανούλα μπορείς να αφήσεις τις δουλειές του σπιτιού για να περάσεις χρόνο με τα μπεμπάκια σου, ή να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου ή να κάνεις οτιδήποτε άλλο σε ευχαριστεί.

Πιστεύω το συγκεκριμένο βιβλίο αν και παιδικό απευθύνεται σε όλους, είτε έχουν παιδιά είτε όχι, ο καθένας θα βρει τον εαυτό μέσα από αυτές τις λίγες αλλά σημαντικές, όπως προ είπα, γραμμές.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:
“Η κάθε μέρα που περνά η μικρή με τη μεγάλη ενυδρίδα είναι μαγική απλώς και μόνο επειδή είναι μαζί· από την όμορφη ανατολή μέχρι το ήσυχο δειλινό ζουν παρέα αξέχαστες στιγμές.

Ένας ύμνος στη γονεϊκή αγάπη, με τρυφερά στιχάκια και μοναδική εικονογράφηση, από τη διακεκριμένη δημιουργό Έμα Ντοντ.”

Εκδόσεις: Ψυχογιός
Συγγραφέας: Έμα Ντόντ
Σελίδες: 22
Ηλικίες: 0 – 4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *