Βιβλία για ενήλικες

Μοντεσσόρι στο σπίτι με το μωρό

Πως να μεγαλώσετε το παιδί σας με αγάπη, σεβασμό και κατανόηση.
(0-12 μηνων)

Πάντα έβρισκα την μέθοδο μοντεσσόρι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για το μεγάλωμα των παιδιών μου. Έψαχνα για καιρό ένα βιβλίο το οποίο θα μου εξηγούσε αναλυτικά τι ακριβώς συμβαίνει με την συγκεκριμένη μέθοδο και πως μπορώ να την εφαρμόσω από την βρεφική ηλικία ακόμα. Η πληροφόρηση είναι τεράστια όμως πιστεύω ότι μόνο ένα καλό βιβλίο μπορεί να βοηθήσει στην πλήρη κατανόηση της μεθόδου.

Στο βιβλίο “Μοντεσσόρι στο σπίτι με το μωρό” θα βρεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι. Ξεκινάει με την πλήρη ανάλυση της μεθόδου ώστε όσο προχωράς στην ανάγνωση να μην έχεις καμία απορία για το τι ακριβώς πρόκειται.

Η αρχή της μεθόδου γίνεται ήδη από την ωραιότερη περίοδο στη ζωή μιας γυναίκας, αυτή της  εγκυμοσύνης, και αφορά το διάστημα αυτό, την διαμόρφωση του σπιτιού, τις αρχές που δίνουμε στο παιδί μεγαλώνοντάς αλλά και τις δραστηριότητες με τις οποίες απασχολείται. Ναι ναι καλά κατάλαβες. Ένα μωρό μπορεί να έχει δραστηριότητες πάσης  φύσεως από την βρεφική ακόμα ηλικία.

Γνωρίζω καλά πως το να μεγαλώνεις μικρά παιδιά διαφορετικής ηλικίας πέρα από τις καλές στιγμές έχει και στιγμές κούρασης και ψυχικής κατάρρευσης καθώς δείχνουν πολλές φορές να μην σε καταλαβαίνουν. Όταν διαβάσεις το συγκεκριμένο βιβλίο θα δεις ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ πιο απλά χωρίς φωνές και φασαρίες. Αν δεις τα πράγματα πιο ήρεμα θα δεις ότι τελικά σε καταλαβαίνουν ήδη από νωρίς, απλά δεν έχεις βρει τον τρόπο να επικοινωνήσεις αυτό που θέλεις. Τα παιδιά μπορεί να είναι δικό μας δημιούργημα ωστόσο αποτελούν εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι από εμάς και έχουν τις δικές τους επιθυμίες που πολλές φορές διαφέρουν από τις δικές μας. Δώσε χρόνο και άκου τι έχει να σου πει το παιδί σου.

Στο βιβλίο όλα αυτά που σου αναφέρω γίνονται απόλυτα ξεκάθαρα και κατανοητά με ιδιαίτερη ανάλυση καθώς υπάρχουν και συγκεντρωτικοί πίνακες.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

“Αξιοποιώντας τις αρχές και τα εργαλεία της μεθόδου Μοντεσσόρι, οι καταξιωμένες παιδαγωγοί Simone Davies και Junnifa Uzodike μάς βοηθούν να κατανοήσουμε τις ανάγκες του μωρού, να το βοηθήσουμε στην ανάπτυξή του και να δημιουργήσουμε τις βάσεις για μια υγιή σχέση που θα μας συντροφεύει μια ζωή. Με εκατοντάδες συμβουλές και παραδείγματα, φωτογραφικό υλικό και χρήσιμους πίνακες, θα μάθετε πώς:
• Να προετοιμαστείτε για τον γονεϊκό ρόλο σωματικά, συναισθηματικά και πνευματικά.
• Να παρατηρείτε το μωρό σας για να καταλαβαίνετε τις πραγματικές του ανάγκες, χωρίς άγχος και προκαταλήψεις.
• Να διαμορφώσετε κατάλληλα το σπίτι σας, ώστε να υπάρχουν χώροι στους οποίους τίποτα δεν απαγορεύεται.
• Να οργανώσετε μοντεσσοριανές δραστηριότητες που ενισχύουν τη γλωσσική και κινητική εξέλιξη του μωρού με σεβασμό στον δικό του ρυθμό ανάπτυξης.
• Να βοηθήσετε το μωρό να νιώθει ασφάλεια και αυτοπεποίθηση.”

Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Συγγραφείς: Junnifa Uzodike, Simone Davies
Σελίδες: 288

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *