Μπισκότα με φουντουκοβούτυρο
Εκπληκτικά μπισκότα με φουντουκοβούτυρο που γίνονται εύκολα και γρήγορα. Εμείς την λατρέψαμε οικογενειακώς και σκοπεύω να κάνω μερικές παραλλαγές ώστε να μπορεί να φάει και το πιο μικρό μπεμπάκι που είναι κάτω του έτους και δεν επιτρέπεται να φάει ζάχαρη. Ελπίζω να τα καταφέρω. Πάμε όμως να δούμε αυτή την συνταγή για σήμερα.
Υλικά
- 125 γρ. γ.ο.χ.
- 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 113 γρ. ανάλατο βούτυρο θ.δ.
- 50 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κ.γ. βανίλια
- 130 γρ. φουντουκοβούτυρο
- 75 γρ. νιφάδες βρώμης
- 170 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, την σόδα και το αλάτι και τα αφήνουμε στην άκρη
2. Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με την λευκή ζάχαρη και ανακατεύουμε. Σταδιακά ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά, με την σειρά, εκτός από την βρώμη και τις σταγόνες σοκολάτας
3. Αφού έχουν αναμιχθεί καλά τότε προσθέτουμε το μιξ που αφήσαμε στην άκρη (αλεύρι, σόδα, αλάτι)
4. Μόλις εξαφανιστεί το αλεύρι προσθέτουμε την βρώμη και ανακατεύουμε
5. Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες και αναμειγνύουμε με την μαρίζ
6 Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να προθερμαθεί ο φούρνος.
7. Με ένα κουταλάκι κάνουμε μικρές μπάλες και τοποθετούμε στο ταψί.
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 15 λεπτά
Tips:
α. Πριν η ζύμη μπει στο ψυγείο κολλάει σχετικά. Αυτό όμως διορθώνεται όταν βγει από το ψυγείο. Γι’ αυτό κάθε φορά που ψήνεις ένα ταψί να τοποθετείς την ζύμη στο ψυγείο.
β. Προσοχή γιατί η ζύμη απλώνει
γ. Εννοείται ότι μπορείς να αντικαταστήσεις με όποιο βούτυρο καρπών επιθυμείς