Γενικά

Οι πρώτες μου 100 λέξεις – Στην πόλη

Εξαιρετικό βιβλίο για όλες τις ηλικίες. Μπορεί εκ πρώτης όψεως να σου φαίνεται πολύ παιδικό ή και βρεφικό αλλά αν του δώσεις την ευκαιρία θα δεις ότι θα σου προσφέρει πολλά. Αποτελείται από εφτά θεματικές ενότητες και η κάθε ενότητα καλύπτεται σε δυο σελίδες. Κάθε σελίδα έχει λέξεις και παραθυράκια για τα μικρά περίεργα μπεμπάκια που ξετρελαίνονται γι’ αυτά.

Το μεγάλο μπεμπάκι έχει εξαιρετική ικανότητα ομιλίας. Πλέον οι περισσότερες λέξεις της είναι πεντακάθαρες και ελάχιστες λέξεις τις μπουρδουκλώνει. Στην αρχή σκέφτηκα λοιπόν ότι το βιβλίο αυτό είναι για το μικρό μπεμπάκι, όμως έκανα λάθος.

Η Ε. το ευχαριστήθηκε πολύ περισσότερο. Έχει μέσα εύκολες και δύσκολες λέξεις. Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε όλες τις όμορφες εικόνες – αντικείμενα που υπάρχουν στο βιβλίο και να κάνουμε πολλά παιχνίδια όπως ήχους ζώων, οχημάτων κλπ. Το καλύτερο που κάναμε ήταν οι ασκήσεις προγραφής. Διαλέξαμε εύκολες λέξεις, πήραμε τα μαγνητικά μας γραμματάκια και τα κολλούσαμε στον πίνακα ώστε να σχηματίσουμε τις λέξεις που βλέπαμε. Όπως η λέξη πόρτα που βλέπεις στη φωτογραφία παρακάτω. Έπειτα προσπάθησε με τον μαρκαδόρο να γράψει στον πίνακα τις λέξεις.

Στο σημείο αυτό να σου πω ότι η Ε. είναι τριών ετών και δεν έχει αναπτύξει ακόμα, όπως είναι λογικό, την ικανότητα να γράφει. Με ενδιαφέρει όμως που το προσπαθεί. Κάμε την αρχή και έδειξε τρομερό ενδιαφέρον, αυτό για μένα είναι το σημαντικότερο. Αποφασίσαμε λοιπόν να αφιερώνουμε λίγο χρόνο μέσα στην μέρα, να διαλέγουμε μια λέξη και να προσπαθήσουμε να την γράψουμε.

Ο Ν. λοιπόν που τώρα είναι 15 μηνών δεν μιλάει προφανώς πέρα από μαμά, μπαμπά και γιαγιά. Με το συγκεκριμένο βιβλίο εξασκεί την οπτική και την λεπτή κινητικότητα αφού παρατηρεί τις εικόνες και διασκεδάζει σηκώνοντας τα παραθυράκια όπου ανακαλύπτει νέα αντικείμενα, ζωάκια κλπ..

Ένα βιβλίο που ομολογώ με εξέπληξε.

Γράφουμε την λέξη “πόρτα” με μαγνητικά γραμματάκια

Εκδόσεις: Μεταίχμιο
 Μάρω Ταυρή
 Edward Underwood
Σελίδες: 14

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *