Πέννες φούρνου

Αγαπημένο φαγητό όλων κι αν όχι όλων σίγουρα δικό μου. Μπορώ να τρώω μακαρόνια κάθε μέρα σε όλες τις εκδοχές τους. Σήμερα αποφάσισα να κάνω πένες στο φούρνο. Έχω δοκιμάσει ακριβώς το ίδιο φαγητό με λαζανάκι αλλά δεν ήταν το ίδιο απολαυστικό. Ήταν αρκετά δύσκολο ως προς την κατανάλωση. Το συγκεκριμένο πιάτο απαιτεί φαντασία, μπορείς να βάλεις οτιδήποτε σε ξετρελαίνει. Εγώ επέλεξα να μείνω σε κλασσικές γεύσεις, ήθελα κάτι απλό και χρησιμοποίησα ότι είχα στο ψυγείο. Πάμε να δούμε τι περιείχε:

Υλικά:

  • πέννες
  • κασέρι gouda
  • φέτα
  • κεφαλογραβιέρα
  • κρέμα γάλακτος

Οι ποσότητες είναι με το μάτι καθώς εξαρτάται από τα πήλινα σκεύη που θα χρησιμοποιήσεις. Σε γενικές γραμμές χρειάστηκα 500ml κρέμα γάλακτος για 500γρ. μακαρόνια. Σε κάθε πήλινο έβαλα κρέμα έως την μέση και λίγο παραπάνω.

Εκτέλεση:

1. Βράζεις τις πέννες βάσει οδηγιών μείον δύο λεπτά
2. Προσθέτεις μια στρώση πέννες σε ένα πήλινο σκεύος κατάλληλο για φούρνο
3. Συνεχίζεις με φέτα και κεφαλογραβιέρα
4. Άλλη μια στρώση πέννες και λίγη κρέμα γάλακτος
5. Καλύπτεις με gouda
6. Ψήνεις στους 200 βαθμούς ίσα ίσα να χρυσίσει. Εγώ έψησα 25 λεπτά σε μη προθερμασμένο φούρνο.

Tips:

α. Βάλε φαντασία και πρόσθεσε επιπλέον υλικά όπως λαχανικά, κάποιο αλλαντικό, με μέτρο όμως δεν θέλεις να γίνει πολύ βαρύ

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *