Βιβλία για ενήλικες

Πως να βοηθήσω το παιδί μου να έχει φίλους

101 τρόποι για την δημιουργία υγιών φιλικών σχέσεων

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν το παιδί σου έχει φίλους στο σχολείο; Αν περνάει καλά; Αν παίζει με τα υπόλοιπα παιδάκια; κλπ κλπ. Αν το δικό σου μπεμπάκι είναι μικρό όπως η Ε τότε σίγουρα δεν μπορείς να έχεις μια σταθερή και σίγουρη άποψη.

Η Ε αν και μας μεταφέρει πολλά γεγονότα από την καθημερινότητά της στο σχολείο έχουμε δει πολλές φορές ότι επαναλαμβάνεται οπότε δεν ξέρουμε ακριβώς τι γίνεται. Φυσικά έχουμε επικοινωνία με την δασκάλα κι έτσι πάνω κάτω καταλαβαίνουμε. Όμως ναι έχω αναρωτηθεί πολλές φορές αν έχει κάνει φίλους και αν παίζει με τα υπόλοιπα παιδάκια.

Σ αυτό το βιβλίο θα βρεις πολλές συμβουλές για το πως μπορείς να βοηθήσεις το μπεμπάκι σου να κάνει φίλους. Απευθύνεται σε γονείς με παιδάκια από 5 ετών εώς 16, παρ’ όλα αυτά ξέρω ότι μπορεί να βοηθήσει γονείς με μικρότερα παιδάκια, γιατί καλώς ή κακώς από την στιγμή που το παιδάκι μας πάει σχολείο όλοι σκεφτόμαστε για το αν έχει φίλους.

Ένα βιβλίο που μας βοηθάει να διαχειριστούμε συναισθήματα, να καλλιεργήσουμε τις κοινωνικές μας δεξιότητες, πως να κρατήσουμε έναν καλό φίλο αλλά και πως να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη κατάσταση όπως και τον εκφοβισμό.

Το βρίσκω αρκετά χρήσιμο βιβλίο που αν και τα μπεμπάκια μου είναι μικρά ακόμα σίγουρα μου δίνει τις απαραίτητες βάσεις για το μέλλον και με βοηθάει να χτίσω από τώρα τα θεμέλια για υγιείς κοινωνικές σχέσεις.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

“Οι φιλίες είναι δύσκολες, υπάρχει όµως λύση. Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να δώσετε στο παιδί σας τα εφόδια που χρειάζεται για να χτίσει γερούς δεσµούς. Προσφέρει ιδέες, πληροφορίες και συµβουλές για να µιλήσετε µαζί του, να τονώσετε την αυτοεκτίµησή του, να του δείξετε πώς να αναπτύξει κοινωνικές δεξιότητες και να ζει χαρούµενο µε υγιείς φιλικές σχέσεις.

Εξηγήστε του τι σηµαίνει καλή φιλία.
Κάντε ευχάριστες δραστηριότητες που ενισχύουν τους δεσµούς.
Καλλιεργήστε τον θετικό τρόπο σκέψης και την ενσυναίσθηση.
Αντιµετωπίστε την πίεση των συνοµηλίκων και τον εκφοβισµό.
Αναγνωρίστε πότε πρέπει να ζητήσετε τη βοήθεια ειδικού.”

Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Συγγραφέας: Poppy O’ neill
Σελίδες:128

*Κυκλοφορεί στην ίδια σειρά: “Πως να βοηθήσω το παιδί μου να είναι χαρούμενο”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *