Παραμύθια

Τα ξωτικά και ο παπουτσής (με αναδιπλούμενες εικόνες)

Από μικρό παιδί θυμάμαι να μου αρέσουν πολύ τα βιβλία με αναδιπλούμενες εικόνες ή αλλιώς τρισδιάστατα όπως τα έλεγα. Με χαρά διαπίστωσα ότι και τα μικρά μπεμπάκια ενθουσιάστηκαν μ’ αυτό το βιβλίο.

Η ιστορία πάνω κάτω η γνωστή. Ο παπουτσής με την γυναίκα του τα έβγαζαν δύσκολα πέρα αφού η δουλειές τους δεν πήγαιναν καλά. Μια μέρα όμως έγινε το θαύμα μιας και κάποιος “φύλακας άγγελος” τους βοηθούσε στα κρυφά. Κι αφού οι δουλείες αυξήθηκαν και όλα πήγαιναν τέλεια, ο παπουτσής με την γυναίκα του αποφάσισαν να δουν ποιος τους βοηθάει. Ποιος να είναι άραγε;

Το έμαθαν φυσικά και τότε αποφάσισαν κι αυτοί από την μεριά τους να βοηθήσουν τον “φύλακα άγγελό τους” πλέκοντας μερικά ρούχα γιατί είναι χειμώνας και το κρύο τσουχτερό.

Το δίδαγμα της ιστορίας κατ’ εμέ είναι ότι πρέπει να εκτιμούμε το καλό και να κάνουμε καλό, χωρίς ουσιαστικά να περιμένουμε αντάλλαγμα.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

“ΖΩΝΤΑΝΕΨΤΕ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ!
Ο χειμώνας είναι βαρύς, όπως και η καρδιά του παπουτσή και της γυναίκας του, αφού οι δουλειές τους δεν πάνε καλά. Ξάφνου, ένα υπέροχο ζευγάρι μπότες εμφανίζεται στον πάγκο τους απ’ το πουθενά…”

Εκδόσεις: Ψυχογιός
Μετάφραση: Ράνια Μπουμπουρή
Ηλικίες: 3 – 6
Σελίδες: 12

Ρίξε μια γρήγορη ματιά στο περιεχόμενο!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *