Παραμύθια

1,2,3 μαγειρεύουμε

Ναι ναι είναι αυτό ακριβώς που κατάλαβες. Ένα βιβλίο μαγειρικής και όπως βλέπεις και καταλαβαίνεις από το εξώφυλλο είναι ένα βιβλίο μαγειρικής για παιδιά. Το μικρό μπεμπάκι με συνοδεύει στην κουζίνα από πολύ μικρούλα. Την αρέσει να “μπλέκεται” στα πόδια μου και να βλέπει όλα όσα γίνονται στο πάγκο της κουζίνας. Κάποτε την ανέβαζα και καθόταν δίπλα μου, πλέον φέρνει την καρέκλα ή το σκαλάκι της και ανεβαίνει για να μπορεί να βλέπει. Βέβαια ακόμα είναι μικρή και δεν την αφήνω κοντά στα μάτια και στον φούρνο. Αλλά στην προετοιμασία του φαγητού και του γλυκού είναι πάντα παρούσα. Ξέφυγα όμως από το μπλα μπλα και τον ενθουσιασμό μου γιατί πρόκειται να σου παρουσιάσω ένα υπερ-αγαπημένο βιβλίο.

Το 1,2,3 μαγειρεύουμε απευθύνεται σε ηλικίες 5 – 6 χρονών. Περιέχει νόστιμες και εύκολες συνταγές που γίνονται με απλά και βασικά υλικά. Μπορούν εύκολα τα μικρά χεράκια να δημιουργήσουν και να έχουν την πρώτη τους επαφή με την μαγειρική. Το μικρό μπεμπάκι είναι μόλις 2 ετών και δεν μπορεί ακόμα να καταπιαστεί μόνη της αν και δεν σου κρύβω ότι το προσπαθεί. Ωστόσο όπως σου είπα απευθύνεται σε παιδάκια 5 – 6 χρονών, όπου θεωρώ ότι τα παιδάκια αυτής της ηλικίας μπορούν εύκολα να ακολουθήσουν καταγράμμα τις συνταγές, πάντα με επίβλεψη γονέα.

Το βιβλίο σε κάθε συνταγή έχει:
1. μικρή περιγραφή της συνταγής
2. πινακάκι με τα υλικά
3. εκτέλεση συνταγής με κείμενο και εικόνες.
4. προτάσεις για αλλαγή υλικών πχ φρούτων όταν αυτά βρίσκονται εκτός εποχής
5. απαντήσεις σε πιθανά ερωτήματα που μπορούν να δημιουργηθούν στα παιδιά, όπως γιατί κάνουμε κάποια πράγματα πχ. γιατί κοσκινίζουμε το αλεύρι ή γιατί τα μακαρόνια λασπώνουν αν παραβράσουν.

Περιέχει 50 υπέροχες συνταγές

Το συνιστώ ανεπιφύλακτα γιατί θεωρώ ότι μέσα από τέτοια βιβλία μπορούμε να δημιουργήσουμε παιδιά ανεξάρτητα. Ακόμη τα παιδιά χρησιμοποιώντας τα εργαλεία της κουζίνας εξασκούν την λεπτή τους κινητικότητα. Δεν πρέπει να λείπει από καμία παιδική κουζίνα. Ακολουθεί περιγραφή από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

“Ποιος είπε ότι η μαγειρική είναι δύσκολη υπόθεση ή μόνο για τους μεγάλους; Παιδιά, μπορείτε κι εσείς να ακολουθήσετε τα εύκολα βήματα των συνταγών αυτού του βιβλίου και να δημιουργήσετε υπέροχα πιάτα. Έτσι θα εξασκηθείτε στα μυστικά της μαγειρικής, θα διασκεδάσετε και θα νιώσετε για λίγο σεφ, μεταμορφώνοντας βασικά υλικά σε νόστιμα πρωινά, χορταστικά δείπνα, λαχταριστά επιδόρπια και σνακ.”

Εκδόσεις: Ψυχογιός
Μετάφραση: Κασσιανή Μπουλούκου
Σελίδες: 64
Ηλικία: 5 – 6
Τίτλος πρωτότυπου: Get cooking των εκδόσεων Dorling Kinderle

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *