Γλυκές συνταγές

Μπισκότα βανίλιας – βουτύρου

Ένας τόσο απλός τίτλος για τόσο νόστιμα μπισκότα! Τι μπορεί να πει κανείς για τα μπισκότα; Τα λατρεύουμε όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας. Είναι εύκολα και χωρίς πολύωρο ψήσιμο. Ένα 20λεπτο στο ψυγείο θέλουν μόνο, ίσα ίσα δηλαδή όσο θα χρειαστείς να συμμαζέψεις την κουζίνα σου. Εγώ τουλάχιστον τόσο θέλω, για μια συνταγή σηκώνω όλο τον τόπο. Σε προκαλώ λοιπόν να τα δοκιμάσεις και δεν θα καταφέρεις να φας μόνο ένα. Προτείνονται σε κάθε περίσταση με το ανάλογο σχέδιο.

Εμείς προετοιμαζόμαστε για το δεύτερο νινί μας οπότε επέλεξα βρεφικά σχέδια που διακόσμησα με ζαχαρόπαστα γαλάζια και ροζ μιας και ήθελα να κάνω έκπληξη στον άντρα μου για το φύλο του μωρού. Αφού η καραντίνα και ο κορονοϊός μας αναγκάζουν να κάνουμε όλες τις εξετάσεις μόνες, τουλάχιστον ας το εκμεταλλευτούμε και ας βγει κάτι καλό.

Υλικά:

  • 125 γρ. βούτυρο
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό ή 2 μικρά
  • 1 κ.γ. βανίλια (σε υγρή μορφή)
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση:

Έχουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και και στο μίξερ το ανακατεύουμε με την ζάχαρη μέχρι να λιώσει καλά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Αφού ρίξουμε όλα τα άλλα υλικά στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε και το μείγμα με το αλεύρι. Αφήνουμε λίγο να ανακατεύουν όλα τα υλικά. Χωρίζεται την ζύμη σε 4 κομμάτια Θα πρέπει στο τέλος να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει. Αφήνουμε τα τέσσερα κομμάτια στο ψυγείο για 20 λεπτά. Μετά ανοίγουμε τις ζύμες σας και κάνουμε διάφορα σχεδιάκια με κουπατ. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 10-12 λεπτά.  

Όταν κρυώσουν καλά τα μπισκότα μας προαιρετικά να τα διακοσμήσετε με γλάσο και χρώματα της αρεσκίας μας.

Tips:

α. Σε περίπτωση που αρχίσει να γίνεται τρίμματα η ζύμη όλα καλά. Απλά χωρίζουμε την ζύμη σε 4  κομμάτια (έτσι κι αλλιώς θα το κάναμε αυτό) και τα πλάθουμε βρέχοντας λίγο λίγο τα χέρια μας με γάλα.
β. Αν η ζύμη κολλάει βάζουμε λίγο αλεύρι παραπάνω.

Μια σκέψη για το “Μπισκότα βανίλιας – βουτύρου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *