Παραμύθια

Μαγειρικά ταξίδια στις εποχές του χρόνου

Με την αρκουδοοικογένεια της Μελπομένης

Ήρθε η στιγμή να μιλήσουμε και για τις εποχές του χρόνου. Διαπίστωσα ότι είναι δύσκολο για τα μπεμπάκια να καταλάβουν ότι οι εποχές αλλάζουν και πρέπει να προσαρμοστούμε στις ανάλογες συνθήκες κάθε φορά. Για παράδειγμα τον χειμώνα φοράμε πιο χοντρά και ζεστά ρουχαλάκια συγκριτικά με το καλοκαίρι. Ή τον χειμώνα βρέχει πολύ περισσότερο από ότι το καλοκαίρι.

Η καλύτερη ευκαιρία βρέθηκε μέσα από αυτό το βιβλίο. Γιατί ήταν η καλύτερη; Μα φυσικά επειδή συνδυάσαμε τις εποχές με τις γεύσεις και την μαγειρική.

Στο βιβλίο αυτό θα βρεις μικρές ιστορίες και τέσσερις πολύ νόστιμες συνταγές που θα βοηθήσουν και τα δικά σου μπεμπάκια να μάθουν τις εποχές.

Εμείς φτιάξαμε τους δικούς μας κουραμπιέδες με την συνταγή της Μελπομένης.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

“Μέσα από μία συλλογή 4 παραμυθιών, η κεντρική ηρωίδα – αρκουδίτσα Μελπομένη–, προτείνει μαζί με τους φίλους και την οικογένειά της παιχνίδια και δραστηριότητες με κυρίαρχη τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική ακολουθώντας τον κύκλο των εποχών. «…Τα μήλα, εκτός από εργαλεία ζωγραφικής μπορούν να γίνουν και απίθανα κέικ. Πάμε, λοιπόν, όλοι μαζί να συνοδέψουμε το φθινοπωρινό σκηνικό με τη μυρωδιά ενός αφράτου κέικ μήλου…» Καταφέρνει να προωθήσει πολύ έξυπνα τη συνεργασία τόσο μεταξύ φίλων όσο και μεταξύ των μελών της οικογένειας με τελικό σκοπό τη διασκέδαση.

Ελάτε, όλοι μαζί, να ανακαλύψουμε μέσα από τη Μελπομένη και την παρέα της τι κρύβουν οι εποχές.

Το βιβλίο αποτελεί πηγή έμπνευσης για γονείς, καλλιεργώντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών, αλλά και ένα πολύτιμο εργαλείο για εκπαιδευτικούς προωθώντας τη διαθεματικότητα.”

Εκδόσεις: iwrite
Συγγραφέας: Μυρσίνη Ντούφου
Σελίδες: 48
Ηλικία: 5 ετών και άνω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *