Cinnamon rolls / Ρολά κανέλας

Το ήξερες ότι τα ρολά κανέλας είναι πολύ εύκολα και μπορούν να γίνουν στο σπίτι; Όχι;; Δεν πειράζει, γιατί σου έχω την πιο εύκολη συνταγή. Λίγο χρόνο θέλει στο φούσκωμα αλλά το καλό πράγμα αργεί να γίνει γίνεται όμως εύκολα. Θα σου δείξω δύο τρόπους. Πάμε να δούμε την συνταγή και πες μου κι εσύ λοιπόν αν σου φαίνεται εύκολη ή δύσκολη.

Υλικά:

1. Για την ζύμη

  • 60 γρ. μαγιά φρέσκια ή 2 φακελάκια ξερή
  • 1/2 ποτήρι γάλα
  • 1 αυγό
  • 150 γρ. βούτυρο
  • ελάχιστο αλάτι
  • 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 κιλό αλεύρι (ίσως χρειαστεί ελάχιστα παραπάνω)

2. Για την γέμιση

  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • ζάχαρη
  • κανέλα

3. Για το γλάσο

  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 3 – 4 κ.σ. γάλα
  • 1 βανίλια
  • 1 γενναία κουταλιά τυρί κρέμα

Εκτέλεση:

α. Για την ζύμη

  1. Χτυπάς την ζάχαρη με το βούτυρο να αφρατέψει
  2. Προσθέτεις το αυγό
  3. Στην συνέχεια προσθέτεις το γάλα και το αλάτι
  4. Προσθέτεις την μαγιά και ανακατεύεις λίγα λεπτά (6 – 7) να αναμειχθούν τα υλικά
  5. Τέλος προσθέτεις λίγο λίγο το αλεύρι με προσοχή. Θέλεις να έχεις μία αφράτη ζύμη που δεν θα κολλάει. Οπότε ρίχνεις το αλεύρι σιγά σιγά γιατί μπορεί να πάρει λιγότερο από κιλό μπορεί και λίγο παραπάνω.
  6. Αλευρώνεις ένα σκεύος και αφήνεις την ζύμη να φουσκώσει για 1 (μία) ώρα
  7. Εφόσον είναι έτοιμη την κόβεις σε 4 ίσα μέρη και δημιουργείς 4 μπαλάκια
  8. Ανοίγεις το κάθε μπαλάκι σε μέτριο πάχος ζύμης και σε παραλληλόγραμμο σχήμα

β. Για την γέμιση

  1. Αφού έχεις ανοίξει την ζύμη βουτυρώνεις
  2. Προσθέτεις ζάχαρη και κανέλα και τυλίγεις ώστε να έχεις ένα μεγάλο κύλινδρο

Εδώ θα βάλω μια σημείωση γιατί όπως σου είπα και στην αρχή σου έχω δύο τρόπους. Μέχρι εδώ η διαδικασία είναι ίδια, οι διαφορές ξεκινάνε στο κόψιμο. Το πως θα κόψεις τα ρολά παίζει ρόλο στο αποτέλεσμα. Μπορείς να κόψεις λεπτά ρολάκια σε πάχος περίπου 2 δάχτυλα και να τα ψήσεις αμέσως. Το αποτέλεσμα που θα έχεις θα είναι μικρά ρολάκια σαν τσουρεκάκια της μπουκιάς. Ψήνεις στους 180 για 15 – 25 λεπτά και μπορείς πλέον να τα απολαύσεις. Μπορείς από την άλλη να το κόψεις περίπου στα 5 – 6 δάχτυλα πάχος. Θα τα βάλεις σε ένα βαθύ ταψάκι σε σχετικά κοντινή απόσταση και θα τα αφήσεις να φουσκώσουν περίπου μισή ώρα. Ψήνεις ξανά στου 180 βαθμούς για 15 – 25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.

γ. Για το γλάσο

Κατά την άποψη μου το γλάσο θα το χρειαστείς εφόσον κάνεις τα πιο μεγάλα ρολά. Εκεί ταιριάζει καλύτερα. Ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί. Θα είναι ρευστό, έτσι το θέλεις, να τρέχει κορδόνι από το κουτάλι σου. Μόλις βγάλεις το ταψί από τον φούρνο, περίμενε λίγο να κρυώσουν τα ρολά και μπορείς πλέον να περιχύσεις το γλάσο πάνω στα ρολά. Ιδανικά, το γλάσο να το κάνεις τελευταία στιγμή γιατί κρυσταλλώνει όσο μένει.

Tip:
1. Ιδανικά, το γλάσο να το κάνεις τελευταία στιγμή γιατί κρυσταλλώνει όσο μένει.
2. Αφού περιχύσεις το γλάσο στα ρολά καλό είναι να σκεπάσεις το ταψάκι με μια μεμβράνη. Έτσι γλάσο δεν θα κρυσταλλώσει τόσο όσο θα κρυστάλλωνε αν έμενε ανοιχτό στο αέρα.
3. Θα ήταν καλό όταν ανοίγεις κάθε μπαλάκι τα υπόλοιπα να τα έχεις καλυμμένα με μια πετσέτα.

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *